,,Moraš“ verovati u sebe. Umesto da moraš izabereš da hoćeš ili želiš! ✅

7. mar 2022. | Bonafides

Prvi korak u izgradnji zdrave slike o sebi. Veruješ da možeš! To je polazna tačka za bilo koji uspeh u životu!
„Ako misliš da možeš, u pravu si.
Ako misliš da ne možeš, u pravu si.“✨

Tajna je u tome što se pozitivna slika o tebi gradi verom u to da nešto možeš!
Radom ćeš postići ogroman broj grešaka, ali kako budeš uspevao u svojim nastojanjima, grešaka će biti manje, a tvoje samopouzdanje će rasti! Na taj način stičeš iskustvo, puno moćnije od svih znanja i informacija ne pretočenih u delovanje!

Radom na sebi postižeš majstorstvo u ovladavanju sobom, svojom energijom i kreacijom sopstvenog iskustva!

Postaćeš svestan da možeš i ne samo to, nego da to možeš sve bolje i bolje. Kako ti samopouzdanje bude raslo, poverovaćeš da si rođen za to. A vremenom ćeš znati da si rođen sa tim!
Jaka pozitivna slika o sebi najbolja je priprema za uspeh u životu.

Motivacija, osmišljavanje ličnih ciljeva, pozitivno mišljenje i naporan rad neće dati rezultate sve dok ne prihvatiš sebe! Moraš osetiti kako zavređuješ sreću i uspeh pre nego li ih ostvariš. To je potpuno zdrava slika o sebi. Nadmenima ovde nije mesto!!!

Jer iza svake zdrave slike o sebi mora da stoji ekvivalentna količina rada, želje i vere da se ostvari uspeh ili zacrtan cilj.

Svi mi imamo mnogo veće sposobnosti nego što mislimo. Ipak, na mnoge utiče to što su niskog formalnog obrazovanja, lošeg materijalnog stanja ili neka druga životna okolnost. Možda je bolje reći neki dobro argumentovan izgovor. Mnogi su uspeli iako su imali jedan, dva ili više ovih životnih argumentovanih izgovora.

Prilika za rast, usluge, obrazovanje i bogatstvo leže u osobi. Prosto je. Ne moraš čekati da ti se stvari dese, imaš izbor da ih sam uradiš onda kada ti želiš. Jedini pravi način da uspeš je da na tome radiš intenzivno, iz dana u dan dok ne ostvariš to što želiš. Uspeh nije odredište, uspeh postaje tvoja svakodnevnica!