Evo primera laganih obroka za detox organizma i idealna ishrana za vrele dane provedene na suncu!
Odmah nakon ustajanja napraviti ceđeni sok od 2 pomorandže i pola limuna, narendati 1 komadić đumbira.
Doručak/obrok:
- salata – pola krastavca, pola paradajza, 1 žuta paprika, 1 kuvano jaje, mladi sir 50 g, sve začiniti lanenim uljem i svežim bosiljkom. Uz ovaj obrok može i 1 do 2 kriške nekog zdravijeg hleba (ražani, heljdin, ovseni, od proklijalih zrna pšenice…)
Užina – voćna salata – 1 breskva, 1 kriška dinje, šaka malina. Začiniti sitno seckanim bademima i brazilskim orahom.
Ručak:
- Čorba od brokolija,
- Pečena riba prelivena maslinovim uljem i limunovim sokom, spanać kao prilog,
- Sveža salata (1 šargarepa manja, četvrtina celera i četvrtina cvekle). Salatu začiniti lanenim uljem, limunovim sokom i svežim peršunom, može i belim lukom, ko voli.
Užina – voćni šejk – 1 banana, 2-3 kajsije, šaka spanaća, može i pola čaše jogurta. Sve staviti u blender i dobro izmiksati, zasladiti medom ili cimetom.
Večera:
- Salata sa piletinom i semenkama – zelena salata, 1 manja šargarepa, pola paradajza, 1 crvena paprika, belo meso i 1 supena kašika bundevinih semenki. Salatu začiniti lanenim uljem, limunovim sokom i svežim začinima.
Vodu piti pola sata pre obroka, jer ukoliko popijete po času vode pre svakog obroka unećete najmanje 1 l vode u organizam.
Ovakvom ishranom ćete znatno poboljšati kvalitet i stanje Vašeg organizma, prvenstveno stanje kože, sprečićete pojavu zapaljenja kože i smanjiti uticaj štetnih UV zraka.
Takodje predlažem piling kože, dan pre izlaganja suncu kako ne bi doslo do šarenila.
U većoj činijici pomešajte kuhinjsku morsku so sa maslinovim uljem. 250gr soli i 0,75l ulja. Proverite da so ne pliva u ulju već da dobije izgled pilinga. Istrljajte kožu ispod tuša, a ukoliko vam smeta miris, tuširanje dovršite kupkom.
Uživajte u čarima leta i blistajte u punom sjaju!