Balans uma, duha i tela

Teretana

Na osnovu dugogodišnjeg rada i iskustva u radu sa ženama, opredelila sam se za isključivo žensku teretanu.

Ženska teretana

Na osnovu dugogodišnjeg rada i iskustva u radu sa ženama, opredelila sam se za isključivo žensku teretanu. Moja želja je da klijentima obezbedim oau mira i opuštanja, kao i lepu i ugodnu atmosferu za vežbanje. Na osnovu njihovih komentara i iskustava po teretanama, opredeljenje za žensku teretanu pokazalo se kao pun pogodak! Najvažnije stvari, na koje želim skrenuti pažnju, a vezane su za teretanu, jesu par predrasuda sa kojima se suočava većina žena. ,”Ne želim da se nabildujem!“

DAME, POSTOJE DVE VEOMA VAĆNE STVARI!

  • Nije moguće zategnuti masne naslage, niti ih pretvoriti u mišiće!
  • Nećete se nabildovati, ali možete dobiti lepo izdefinisane mišiće!.

NA društvenim mrežama, često možete videti žene koje su profesionalni body bilderi, vrhunski sportisti. Tu su godine, rada, truda, odricanja i hemije uglavnom. Ono što vi želite jeste lepo oblikovano telo. A to se upravo postiže radom sa tegovima!

Trening snage je jedan od najboljih načina za skidanje masnih naslaga! I lepu definiciju! Ono što žene najčešće rade je kardio, kardio, kardio i izgladnjivanje. Rezultat toga je gubljenje mišične mase, gubitak snage, energije, volje i želje da se nastavi sa treningom, nakon toga nastavlja se začarani krug dijeta, pa posezanja za hranom od koje ste se ,,odrekli”. STOP! Ukoliko primetite da ovo radite znči da ne možete same! Potražite pomoć personalnog trenera! (Pogledajte deo o personalnom treningu na sajtu)

Kardio trening je takodje koristan u procesu mrsavljenja i skidanja masnih naslaga, ali ukoliko želite lepo oblikovano telo nemojte izbegavati tegove! U svakom treningu, umesto klasičnog istezanja, ubacujem elemente joge, tako i u ovom treningu predlažem par vežbica iz joge. Na taj način sprečavamo pojavu upale i previše ,,muškast izgled”, kako neke dame znaju reći. Ovo je odlična kombinacija treninga i zovemo je YOGA – GIM trening. Jing i Jang, pokretanje muške i zenske energije, sklad i balans.

Kardio je odličan vid treninga za jačanje srca i pluća kao i sticanje kondicije i povećanje snage i izdržljivosti. A takodje je dobar vid zagrevanja pa predlažem da koristite traku, bicikl ili vijaču. Kombinovanjem sva tri elementa, kardio zagrevanja, tegova i joge dobijate fantastičan trening!

  • ,”Ne želim da treniram ruke, ionako su već prevelike”
  • “Želim samo da podignem zadnjicu!”
  • “Želim samo da se zategnem i da skinem stomak!”

MORATE POKRENUTI ČITAVO TELO!

Upravo trenigom snage i izdržljivosti (varijante plankova) smanjuju se masne naslage u predelu ruku! Dakle, tegovi u ruke! Trbušnjaci se prave u kuhinji! Ni milion trbušnjaka svakodnevno ne može zameniti neadekvatnu ishranu! Za savršene rezultate 30% je u vežbanju a 70% u ishrani! (Pogledajte odeljak plan ishrane i plan treninga). I još jedna fatalna greška koju žene prave je odlazak u teretanu bez plana treninga i plana ishrane. Postoje odredjeni dani kada se koja mišićna grupa radi. Ono što sam primetila je da žene šetaju od sprave do sprave i onda nema rezultata! Nadam se da sam sve objasnila! Zato personalni trening na početku! Edukacija je važna! Potražite stručnu pomoć personalnog trenera. Držite se plana ishrane i plana treninga. Tri treninga nedeljno je sasvim dovoljno da vidite rezultate već nakon nekoliko nedelja.

Nekoliko meseci je potrebno da izgradite i sasvim transformišete svoje telo! A kako bi odrzali formu, nije potrebno da se sasvim odreknete hrane koju volite, već balanas! Princip 20/80. 20 % onoga što volite a nije ,,zdravo” i 80% zdrave ishrane (proteini,vlakna i dozirano sa hidratima ili ti jednostavnije sveže voće i povrće, čisto meso, i ne jesti previše slatkiša i brze hrane). Što znači, 2- 3 obroka nedeljno ono što volite! (2 – 3 obroka ne dana!) Kako bi došli do ovoga potreban je restriktivni period, koliko će on trajati, zavisi od broja kilograma koje želite skinuti, jer nije isto 5kilograna ili 35kilograma. Dakle, potrebno je držati se plana ishrane i redovnog treninga bez odstupanja! Kada dodjete do cilja možete se malo opustiti, ne sasvim! Na ovaj način nećete vraćati kilograme!

Naučićete se hraniti pravilno, imaćete više energije, biti zadovoljne izgledom, i verujte mi mnogo manje ćete žuditi za nezdravom hranom. Sve ovo jeste stvar volje ali ključ leži u razumevanju kako sve ovo funkcioniše. A zavolećete i vezbanje i telo će otpustiti otpore i tražiće samo! Primetićete da se puno bolje osećate! Vežbanjem se aktiviraju endorfin i dopamin, hormoni sreće i zadovoljstva!

Ukoliko vam je potrebna pomoć svratite do kluba. Ako niste iz Leskovca kontaktirajte nas i poslaćemo vam plan ishrane i treninga. Zadovoljstvo nam je da vam pomognemo!

Magazin

Poslednje novosti