Moć energije srca

10. Jan 2022. | Bonafides

Izuzetno moćno polje energije nalazi se u centru naših grudi.

To središte zapravo predstavlja svu našu suštinu i ono od čega smo satkani, a satkani smo od ljubavi. Celo naše biće jeste LJUBAV! Čistota, jasnoća i postojanje! Energija srca ima izuzetno snažnu stvaralačku moć, kao i moć isceljenja kako nas tako i drugih ljudi. Spuštanjem pažnje u centar naših grudi rešavamo se konstantne buke uma kako našeg tako i tudjih umova sa kojima se povezujemo svakodnevno, stvarajući napetost i nervozu. Odsustvo misli, tihovanje i meditacija stvaraju osećaj mira i rasterećenosti u samo nekoliko minuta. Kada bi smo samo gledali očima duše ovaj svet bio bi ako ne raj onda blizu raja, što bi rekao Patrijarh Pavle.

Spuštanjem pažnje u srce postajemo bliži sebi i Bogu! Postoji jedna kratka i jednostavna meditativna praksa ili tihovanje koje možete sprovoditi svakodnevno. Ima izuzetno lekovito dejstvo na um, telo i duh a takodje i na medjuljudske odnose. Ne možete znati ako ne probate. Ovo nije moguće razumeti umom i zato hajde da nakratko probamo da svet vidimo drugim očima, očima duše, očima ljubavi. Sedite u udoban položaj dlanove okrenite ka plafonu i položite ih na butine.

Zatvorite oči. Udahnite i izdahnite nekoliko puta. Svesnom pažnjom opustite ramena,lice a zatim i čitavo telo … Ukoliko imate osećaj da se niste opustili izrecite naredbu svojoj podsvesti: udahnite snažno i duboko a sa izdahom potvrdite “JA SE SADA OPUŠTAM” sada svesno primetite da je vaša pažnja u glavi,da tokom dana uvek je tu,spustite vašu pažnju na centralnom delu vaših grudi i primetite kako se sada osećate. Kako god da se osećate počnite polako i lagano da dišete osećajući kako vas napetost, težina ili bilo koji neprijatni osećaji( ukoliko je to ono što osećate) napuštaju…dišite lagano…može se desiti i da osećate mir, radost, bliskost ili ganuće. Svaki osećaj je u redu.

Zatim pomislite na nekoga koga jako volite i pošaljite taj osećaj ljubavi ka toj osobi … Primetićete da šaljući ljubav drugoj osobi i sami ste puni nje, ne možemo dati ono čega nemamo, zar ne? Kako predivan osećaj! Obilje ljubavi sastoji se u tome da vas od nje deli samo nekoliko koraka pomeranja svesti od glave do srca! Dobra vest je da možemo svesno birati kako se osećamo! Aa to kako se osećamo tako vibriramo,a kako vibriramo po zakonu privlačenja tako i privlačimo, ne ono što želimo već ono što JESMO! A šta je veće od stvaralačke sile ljubavi koja je Bog, izvor svega što postoji!

Akademija Bonafides Pratite nas na instagramu