Moć seksualne energije

10. Jan 2022. | Bonafides

Seksualna energija je zapravo životna energija i nalazi se u predelu stomaka tačnije ispod pupka,u predelu druge čakre.

Seksualna/životna energija je stvaralačka, kreativna energija. Ova energija ne služi samo za proces reprodukcije ili uživanja sa partnerom, već ima kreativnu, stvaralačku moć i možemo je takođe usmeriti u pravcu ostvarenja svojih snova i ciljeva. Zdrava seksualne energija u telu čoveka slobodno kruži.

Tada osoba razvija zdrav stav prema životu, kreativnosti, osećaju lične vrednosti i sopstvene seksualnosti. Nezdravo stanje ili zablokirana seksualna energija stvara osećaj stida, krivice, manjak kreativnosti, nezdrave odnose i smanjenu sposobnost uživanja. Dobra vest je da svoju energiju možemo usmeravati. Pravilnim oslobadjanjem i usmeravanjem svoje energije postajemo magnet za sve dobre stvari u životu. Takodje možemo popraviti odnos sa partnerom i izaći iz ciklusa koji se zasnivaju na odnosu ljubav – mržnja. Napravimo jednu kratku vežbicu da osvestimo svoju energiju. Položite levi dlan ispod pupka, odprilike četiri prsta ispod pupka. Desni dlan položite preko levog. Udahnite i izdahnite nekoliko puta i probajte osetiti toplinu u donjem delu stomaka. Recite mentalno sebi: “Pusti”.

U energetskim vežbama ne možete pogrešiti,važna je namera! Samo se prepustite osećaju topline i dozvolite da se razlije svuda po telu, osetite svoju životnu energiju, osetite se živo! Može vam se učiniti da iz prve ne uspevate i to ne znači da ne deluje već da vam je samo potrebna praksa! Ono što je jako važno i što moram napomenuti je da neke energetske vežbice možete raditi sami. Dok vežbe poput uzdizanja Kundalini energije ne pokušavate sami bez vodjstva stručne osobe i bez osnaživanja prvih donjih čakri! Ukoliko vam se dopada tekst pridružite nam se na nekim od naših predavanje ili Coaching-a na ovu temu.

O Zen Coaching- u možete pogledati na našem sajtu!